Onsdagen den 21 maj 2014 Skriv ut Skicka sidan
2014-05-26 15:24 | Skrivet av Mathias Östman

Onsdagen den 21 maj 2014 var den första sommararbetsdagen i Prästträdgården. Den tidigare utedagen, den 7 maj, när ett gäng tappra arbetare fejade bort fjolårsfägringen räknas då inte med. Då var det fortfarande bara några plusgrader och mera vinter än vår. Men nu var det sommar och alla var där. Först alla M-n dvs Mari, Mona, Marianne, Monica, Marie-Louise. Sedan Anders, Karin, Vanja och Sigbritt. Sist kom Ingela och Sigge som hade tagit med traktorn för han visste att ikväll skulle det grävas.

Denna kväll var det bara sommar, fågelsång och grönska. Men säg den trädgårdsfantast som tackar för all grönska, ja inte gör alla i Prästgårdsgruppen det. Prick klockan 6 utfördes besiktningen med Marie-Louise som bokförare och hon noterade vad som måste åtgärdas och rivas bort. Först efterlystes några rymlingar i Söderrabatten där några fria jordytor blottades. Fjärilsrabatten och jordgubbslådorna behövde rensas upp. Därefter var det rododendroslänten som har besvär av hostan eller kanske är det tvärtom. Olika rekommendationer noterades för att avhjälpa det men kommer att åtgärdas senare. Norra rabatten fick godkänt och besiktningen gick vidare till Örtagården där också arbetsuppgifterna delades ut. Marianne gick till sin rabatt vid staketet. Mona ville sköta om rosorna och rundeln. Monica och Karin finputsade i Söderrabatten och tog bort jordgubbsplantor eftersom dom hade blivit för många. Anders gjorde fint i lupinslänten. Sigbritt städade i redskapsboden. Mari, Marie-Louise och Vanja tog fram grepen och gick till atack på malörten och löklådan. Nu skulle det växa potatis och nya ”justa” lökar hade införskaffats. Men Sigge med traktorn måste göra kväll och Ingela åkte också hem.

Mona hade tagit fika till alla och vi fick en rast medan solen gick ner bakom skogen. Koltrasten, rödstjärten och lövsångaren stog för underhållningen för den som hade tid att lyssna. Kvällen var inte slut än utan Anders körde ner jord och gödsel så att Mari och Marie-Louise fick fylla på i Örtagården. Men till slut var alla nöjda med arbetskvällen och sa att nästa onsdag så ses vi igen.

Var det något mer, jo Ingela visade upp hur de nya skyltarna kommer att se ut och hur långa ”skaft” som ska ”klippas”. Det är årets projekt att alla växter ska få var sin skylt.

Senast uppdaterad 2014-05-26 15:26
 

Intresserad av Trädgård?

Kontakta oss gärna för mer information via kontaktsidan.
7874
IdagIdag15
IgårIgår27
Denna veckaDenna vecka150
Denna månadDenna månad935
TotaltTotalt7874