Onsdagen 25 juni Skriv ut Skicka sidan
2014-06-30 19:27 | Skrivet av Mathias Östman

Onsdagen den 25 juni blev det fest i Prästträdgården. Sommarbruden hade nu stått klädd i flera veckor men festen var kvar. Ja ”Sommarbruden” är namnet på årets sommarrabatt. Det är Sommarljus, Sommardahlia, Salvia, Tusensköna och Murbinka, allt i vitt. Sedan är det Blomstertobak , Narcisstobak och Trädgårdseternell som har lite lime med sig och som avrundning är det Rondellpetunia som får sällskap av Nemesian. Minsann är det inte en riktig Murbergsbrud som har placerats framför den faluröda Prästgården. Lite gammalt, litet nytt och namnet lånat så kan resultatet bara bli flått.

Trädgården lyste i den låga kvällssolen av grönt i alla nyanser och med blommor i lila, blått, orange och vitt. Det syntes att vi har haft hjälp av självbevattningen i flera dagar men också att Karin gav blommorna en riktig rotblöta före midsommar. Även Anders var där onsdagen före midsommar och såg till att blommorna i urnorna fick vatten.

Festen var välbesökt och 9 stolar stog placerade kring bordet. Det var en på reserv ifall någon oväntad gäst skulle komma. Den var inte för kaninen, han fick hålla sig i sin bur. Men fåglarna flög tysta förbi med mat i näbben för de hade fest för sina ungar. Flugsnapparen hade som vanligt bosatt sig i holken men var rödstjärten bodde visste ingen. Björktrasten hittade maskar på gräsmattan som var nyklippt. Det var bara en häck av kirskål som hotfullt visade sina blomknoppar. Men alla tänkte att i kväll får det vara nog med ogräsrensning och arbetet sköts upp till nästa onsdag.  Det kommer också många fler arbetskvällar på onsdagarna under sommaren. Dessutom välkomnas alla att komma på tisdagarna när vi berättar om alla blommorna och örterna i trädgården. Litet extra är det på Wendlas kalas då brukar det komma flera hundra besökare som beundrar och berömmer vårt arbete.

Kvällens fest varade ända tills solen gick ner bakom tallarna och den kalla vinden lockade fram jackorna. Men, det hade inte kommit något regn denna sommardag!

 

Intresserad av Trädgård?

Kontakta oss gärna för mer information via kontaktsidan.
7880
IdagIdag21
IgårIgår27
Denna veckaDenna vecka156
Denna månadDenna månad941
TotaltTotalt7880